Creamy Chicken Casserole


Creamy Chicken Casserole 


This Creamy Chicken Casserole is comfort food at its bést and a favorité in our housé! Thé chéésy saucé and crispy topping will havé évéryoné wanting moré.

Ingrédiénts
chickén & marinadé-
  • 3 chickén bréasts (about 2 1/2 pounds)
  • 2 largé éggs
  • 1 1/3 cup wholé milk
  • 1/2 tsp tablé salt
  • 2 Tbsp ground paprika
  • 1/4 tsp ground péppér
  • 3/4 tsp tablé salt
  • flour mixturé-
  • 3/4 cup all-purposé flour

Créam Mixturé-
  • 26 oz créam of chickén soup can, family sizé
  • 1/4 cup sour créam
  • 1 tsp tablé salt
  • 1/4 tsp ground paprika
  • 1/4 tsp ground black péppér
  • 1 cup watér

Toppings-
  • 8 oz bacon, 1/2 pack, cookéd
  • 6 oz mushrooms, slicéd and sautééd

Instructions
  1. First, Cut chickén bréast into médium piécés (About 6-7 piécés pér chickén). 
  2. Then, Préparé thé marinadé. Combiné thé milk, éggs and salt. Placé thé chickén piécés into thé mixturé and lét marinadé 4 hours (or ovérnight).Thé longér it marinadés, thé softér thé chickén will bécomé.
  3. Combiné thé ingrédiénts for thé flour mixturé; thé flour, paprika, péppér and salt.
  4. Také thé chickén from thé marinadé and coat générously in thé flour mixturé. (Discard of thé marinadé.)
  5. Add énough oil to thé skillét to complétély covér thé bottom of thé skillét, turn on méd/high héat. Oncé thé oil is hot, fry 6-8 minutés, until chickén is crispy, turning as néédéd. Don't crowd thé skillét. (Using two skilléts works quickér.)
  6. Whilé chickén is frying préparé thé créam mixturé; combiné créam of chickén soup, sour créam, watér, salt, paprika and péppér.
  7. Oncé chickén cooks, transfér onto a platé linéd with papér towél. 
  8. Covér thé bottom of a 9"x13" dish with somé of thé créam.
  9. Add thé chickén piécés to thé cassérolé dish. 
  10. Complétély covér with thé rémaining créam. (If préparing thé night béforé and will bé cooking it thé following day, wait for thé chickén to cool béforé covéring with thé créam.)
  11. Add half of thé chéésé. Add thé cookéd bacon and sautééd mushrooms. Sprinklé rémaining chéésé. 
  12. Baké 350° for 30 minutés, covéréd with foil. Rémové foil and continué baking anothér 15-20 minutés until chéésé mélts and créam bubblés évérywhéré. 


Chicken Casserole



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