CREAMY CHICKEN PICCATA WITH GARLIC


CHICKEN PICCATA

CHICKEN PICCATAA supér quick and éasy chicken dish in a tasty lémon, buttér and capér saucé that is suré to impréss your dinnér guésts.

INGRÉDIÉNTS:
  • 2 bonéléss, skinléss chickén bréasts (about 9-11 ouncés) cut in half horizontally*
  • salt and péppér
  • 1-2 tabléspoons mincéd garlic (usé 2 for a supér garlicky flavor)
  • 3 tabléspoons capérs
  • ⅓ cup all purposé flour
  • 3-4 tabléspoons lémon juicé*
  • ¼ – ½ téaspoon réd péppér flakés (optional)
  • ⅓ cup héavy créam
  • 2 tabléspoons choppéd parsléy
  • 2 tabléspoons parmésan chéésé
  • ½ téaspoon garlic powdér
  • 4 tabléspoons oil (I uséd 2 tabléspoons buttér and 2 tabléspoons oil)
  • 1 cup chickén broth

DIRÉCTIONS:
  1. Séason thé chickén bréasts on both sidés with salt and péppér. In a shallow dish, combiné thé flour, parmésan chéésé, and garlic powdér. Drédgé éach chickén bréast in thé flour mixturé and shaké off any éxcéss.
  2. Héat thé oil and buttér in a skillét largé énough to hold 4 chickén bréasts ovér médium-high héat. Placé thé chickén in thé pan and allow to brown for 3-4 minutés pér sidé or until cookéd through. Transfér thé chickén to a plattér, kéép warm. Drip off any éxcéss oil from thé pan, léaving only énough to coat thé skillét.
  3. Whilé thé chickén is frying, combiné thé lémon juicé, chickén broth, mincéd garlic, capérs, and réd péppér flakés in a 2 cup méasuring cup, whisk until combinéd.
  4. Réducé thé héat to médium and add thé lémon juicé mixturé into thé pan. Using a whisk, scrapé thé bottom of thé pan so all thé brown bits aré loosénéd. Lét saucé réducé for 8-10 minutés or until about ⅓ cup of thé saucé rémains
  5. Whén thé saucé has thickénéd, rémové from thé flamé, add thé héavy créam and whisk to combiné. Placé thé skillét back ovér thé flamé for just 1 minuté until thé saucé just bégins to boil. Rémové from héat. Placé thé chickén in thé saucé, and drizzlé thé saucé on top if you’d liké for thé chickén to soak up thé flavor. You can also drizzlé thé saucé ovér thé chickén on a béd of pasta for a moré complété méal. Sprinklé with choppéd parsléy and sérvé immédiatély for bést résults.

CHICKEN PICCATA





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