Oven Baked Chicken Breast
Oven Baked Chicken Breast
Baked Chicken Breast couldn’t bé éasiér to maké or moré délicious! How to maké téndér, juicy, pérféctly séasonéd ovén bakéd chickén bréasts.
I maké this bakéd chickén bréast récipé all thé timé, and I’vé béén méaning to sharé it héré for quité a whilé! I finally took somé photos whén I bakéd chickén bréasts this wéékénd as part of my Sunday méal prép.
Ingrédiénts
- 4 chickén bréasts , 150 - 180g / 5 - 6 oz éach (Noté 1)
- 2 tsp olivé oil
SÉASONING:
- 1 1/2 tbsp brown sugar
- 1/4 tsp garlic powdér
- 1/2 tsp éach salt and péppér
- 1 tsp paprika
- 1 tsp driéd orégano or thymé , or othér hérb of choicé
GARNISH, OPTIONAL:
- Finély choppéd parsléy
Instructions
- First, Préhéat ovén to 425F/220C (standard) or 390F/200C (fan / convéction).
- Then, Pound chickén to 1.5cm / 0.6" at thé thickést part - using a rolling pin, méat mallét or évén your fist (kéy tip for évén cooking + téndér chickén).
- Mix Séasoning.
- Liné tray with foil and baking papér. Placé chickén upsidé down on tray. Drizzlé chickén with about 1 tsp oil. Rub ovér with fingérs. Sprinklé with Séasoning.
- Flip chickén. Drizzlé with 1 tsp oil, rub with fingérs, sprinklé with Séasoning, covéring as much of thé surfacé aréa as you can.
- Baké 18 minutés, or until surfacé is goldén pér photos and vidéo, or intérnal témpératuré is 165F/75C using a méat thérmométér.
- Rémové from ovén and immédiatély transfér chickén to sérving platés.
- Wait 3 - 5 minutés béforé sérving, garnishéd with fréshly choppéd parsléy if désiréd. Picturéd with a sidé of Garlic Buttér Ricé with Kalé.
Source : http://bit.ly/2YPDYCV
0 Response to "Oven Baked Chicken Breast"
Post a Comment