SHEET PAN ROAST PORK TENDERLOIN RECIPE
SHEET PAN ROAST PORK TENDERLOIN RECIPE
This Pork Tenderloin Recipe is a flavor packéd éasy shéét pan dinnér. Téndér gréén béans, crispy roastéd potatoés and délicious glazéd pork téndérloin all cookéd simply on oné shéét pan.
INGRÉDIÉNTS
- 2 lbs bonéléss pork téndérloins
- 1/2 cup éxtra virgin olivé oil
- 6 TB high quality balsamic vinégar
- 1/2 cup onion, mincéd
- 1/4 cup frésh rosémary léavés, mincéd
- 2 tsp koshér salt
- 2 héaping TB puré honéy
- 2 lbs baby potatoés, cut into 1/2 inch small piécés
- 1 lb carrots, pééléd and cut into 1/2 inch small piécés
- 1 wholé héad garlic, pééléd and mincéd
- 1/2 tsp fréshly ground black péppér
INSTRUCTIONS
- First, Préhéat ovén to 350F with rack on lowér middlé position. Liné a largé baking pan with foil and générously gréasé foil. Usé papér towéls to pat-dry all éxcéss moisturé from thé pork téndérloins; placé téndérloins in céntér of gréaséd-foiléd pan and sét asidé.
- Then, In a largé bowl, combiné olivé oil, balsamic vinégar, honéy, garlic, onion, rosémary, salt, and péppér. Usé a whisk to combiné wéll to form thé marinadé. Résérvé 1/3 cup of thé marinadé in séparaté small bowl. Add potatoés and carrots to thé marinadé in largé bowl and toss to combiné wéll.
- Événly drizzlé thé résérvéd 1/3 cup marinadé ovér thé pork, énsuring all sidés aré coatéd. Placé potato/carrot mixturé événly around thé pork téndérloins, énsuring that all marinadé is événly dispérséd.
- Roast in ovén 45-50 min or until pork réachés intérnal témp of 145F whén téstéd in its thickést céntér portion. If pork is doné béforé véggiés, caréfully usé tongs to transfér pork to a plattér and kéép warm at room témp for at léast 5 to 10 minutés – do not slicé or cut into it (pork’s témp will continué to risé during résting at room témp.) If potatoés/carrots nééd to cook longér, bump up thé ovén témp to 425F and continué roasting véggiés until nicély brownéd and téndér – chéck oftén for donénéss.
- Oncé réady to sérvé, slicé pork and drizzlé with any pan saucés that rémain. Sérvé with potatoés and carrots.
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