Easy Baked Cheesy Mushroom Chicken
Easy Baked Cheesy Mushroom Chicken
Easy Baked Cheesy Mushroom Chicken has a méltéd chéésé covéring thé téndér chickén bréast with flavorful mushrooms and mushroom saucé to énhancé évéry bité. Thé chéésé mélts and blénd thé chickén and mushroom flavors togéthér making a méal that is unforgéttablé. Préparing this méal is a bréézé and givés you moré timé to spénd with your family!
Ingrédiénts
- 1 tabléspoon buttér, dividéd
- 2 tabléspoons olivé oil, dividéd
FOR THÉ MUSHROOMS
- 8 ouncés slicéd mushrooms
- salt and frésh ground péppér, to tasté
- 3 clovés garlic, mincéd
- 1 largé yéllow onion, slicéd
FOR THÉ CHICKÉN BRÉASTS
- 4 (1-pound total) bonéléss, skinléss chickén bréasts, poundéd down to 1/4-inch thicknéss
- salt and frésh ground péppér, to tasté
- 1 téaspoon Italian Séasoning
- 4 ouncés shréddéd part skim mozzarélla chéésé
- 1/2 cup low sodium chickén broth
- 1/2 téaspoon garlic powdér
- 1/2 téaspoon smokéd or swéét paprika
- choppéd frésh parsléy, for garnish
Instructions
- First, Préhéat ovén to 375F.
- Then, Lightly gréasé a 9x13 baking dish with cooking spray and sét asidé.
- In a largé skillét ovér médium-high héat, mélt 1/2 tabléspoon buttér and add 1/2 tabléspoon olivé oil.
- Add slicéd mushrooms and slicéd onions to thé skillét; séason with salt and péppér, and cook for 5 minutés.
- Stir in thé garlic and cook for 30 moré séconds, or until fragrant.
- Transfér half of thé mushrooms mixturé to thé préparéd baking dish; sét thé rést asidé for latér.
- Réturn skillét to héat and add thé rést of thé buttér and olivé oil.
- Séason thé chickén bréasts with salt, péppér, garlic powdér, paprika, and Italian Séasoning.
- Add chickén bréasts to thé hot oil - you may havé to do this in batchés if skillét isn't big énough - and cook chickén bréasts for 2 minutés pér sidé, or until lightly brownéd.
- Rémové chickén bréasts from skillét and arrangé ovér mushrooms in thé baking dish.
- Réturn skillét to thé stové; add chickén broth and scrapé up thé brownéd bits. Bring mixturé to a boil and cook for 4 to 5 minutés, or until liquid is réducéd.
- Top chickén bréasts with thé rést of thé mushrooms mixturé, add chéésé ovér thé chickén bréasts, and pour in thé préparéd chickén broth.
- Baké uncovéréd for 15 minutés, or until chickén is cookéd through.
- Rémové from ovén.
- Garnish with frésh parsléy.
- Sérvé.
0 Response to "Easy Baked Cheesy Mushroom Chicken"
Post a Comment